Cibulová polévka s toasty
500 g cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 kostky masoxu, půl lžičky pepře, špetka muškátového květu, 100 g strouhaného sýra
Na toasty: plátky čerstvé veky, rostlinné máslo, 100 g sýra, tuk na plech
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek. Vše podusíme a po odpaření šťávy smažíme do žluta. Vsypeme mouku, promícháme a ještě chvíli opékáme. Pak zalijeme 1.5 litrem horké vody. Vhodíme masox a 10 minut vaříme. Osolíme a přidáme koření. Veku nakrájíme na plátky, potřeme máslem a posypeme strouhaným sýrem, rozložíme na promaštěný plech a v předehřáté troubě pečeme, dokud se sýr neroztaví, poté toasty vyjmeme.
Toasty ozdobíme špetkou sýra, kouskem másla a podáváme jako přílohu k cibulové polévce.
Dianiny toasty, Cibulová polévka, Toasty s hráškově-rajčatovou omáčkou, Cibulová polévka, Cibulová polévka s kozími krutony