Perníčky

Potřebujeme:

400g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 50 g pokrmového 100% tuku (nikoli hera nebo máslo, ale lukana nebo omega), 2 vejce, 5 lžic medu, 1 lžíce sody, 1 lžíce perníkového koření (skořice, badyán, citr. kůra, anýz)

Jak na to:

Vypracujeme důkladně těsto (nejprve v míse ručním šlehačem s hnětacími háky, potom přesuneme na vál a řádně prohněteme rukama) a necháme odležet 2-3 dny a stačí to. vyválíme na opravdu tenko, což jde lehce, a pečeme cca 7 minut na 220 stupňů.Do těsta můžete přidat kakao, jsou pak tmavší, místo potírání vejcem lze jen rozprašovačem pokropit vodou, jsou pak také lesklé.
Poleva: 200 g moučkového cukru (dle velikosti vejce), 1 bílek, 2 lžičky vanilkového pudingu, 2 lžičky octa, cukrářský breton k obarveníšleháme šlehačem, dokud není hustá.
Jsou hned měkké, tenoučké (ne buchtovité).

Podobné recepty:

Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky, Vánoční perničky pro paní pavlu