Kuře s provensálským kořením

kuřecí stehna provensálské, koření, sůl, máslo, voda
Jak na to:Kuřecí stehna důkladně omyjeme a položíme vedle sebe do pekáčku. Vydatně posolíme z obou stran (kuřecí maso potřebuje k dobré chuti dostatek soli)a vrchní stranu stehen souvisle zaprášíme provensálským kořením a na každé stehýnko dáme kousek másla (maso je pak křehčí a chutnější a navíc máslo postupně zkaramelizuje a vytvoří pěknou hnědou šťávu). Podleji trochou studené vody a dáme péci (220 oC), každých 20 min. až půl hodiny kuře vyndáme, polejejeme opatrně stehna (abych si nespláchla koření, než se zapeče)šťávou a trochu podlijeme. Všechny přípečky na stranách pekáče vždy oškrábejte zpátky do šťávy. Po cca hodině pečení stáhnu trochu teplotu a dopékáme ještě asi 20 min - půl hodiny.
Příloha: vařené brambory, opékané brambory, rýže, zeleninový salát
Doubické kuře, Pečené naložené kuře, Pečená krůtí prsíčka, Grilované kuře s bílým jogurtem a medem, Kuře na pivě plněné zelím