Doubické kuře

29.11.2010
Potřebujeme:

1 kuře, 250g másla, 4 – 6 brambor (uvařené ve slupce), 1 velká cibule (3 – 4 malé), 1 palička česneku, 100g slaniny, provensálské koření, bobkový list, nové koření 1/2l vývaru (kostka) ½ kg hub : hlíva ústřičná, žampiony nebo sušené houby hl. mouka sůl

Jak na to:

Rozporcované kuře osolíme a potřeme česnekem, na slanině zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme kuře, nakrájené houby, posypeme provensálským kořením, zalijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě. Do uvařených brambor uděláme otvory, které naplníme na kostičky nakrájenou slaninou, vložíme je do pekáče ke kuřeti a společně dopečeme.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli