Pečené naložené kuře

Potřebujeme:

1 kuře, anglickou slaninu cca 10-15 dkg, 1/8 másla, 1 velkou cibuli, 1/4 kečupu, černé, bílý pepř, bobkový list, sůl, vegetu, kari, provensálské koření, grilovací koření, česnek

Jak na to:

Naporcujeme kuře. Naporcované kousky osolíme, posypeme vegetou, kari, provensálským kořením, grilovacím kořením a dáme do chladničky alespoň na 1 hodinu.
Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a dáme osmahneme do červena na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli, trošku osmahneme a přidáme máslo, kečup (může být i ostrý), černý a bílý pepř a 6-8 ks bobkového listu. Chvilku povaříme.
Kousky kuřete naskládáme do pekáče, nalijeme na to uvařenou směs, přikryjeme alobalem a dáme péct do cca 220 ° C teplé trouby. Asi po hodině pečení odkryjeme alobal a namažu jednotlivé porce prolisovaným česnekem a ještě asi 15 minut dopékáme při 250 ° C.
Podáváme s rýží, nebo opečenými bramborami.

Podobné recepty:

Italské kuře, Pečené kuře, Pečené kuře, Pečené chilli kuře, Pečené kuře s nádivkou