Ragú ze zvěřiny

20.4.2008
Potřebujeme:

700 g zvěřiny (srnčí, jelení atd.), 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kompotu nebo marmelády, 3 lžíce citrónové šťávy, citrónová kůra, 1 lžíce octa, cukr, 2 dl červeného vína, 5 ks celého pepře, 2 ks nového koření, 2 bobulky jalovce, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, tymián, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje

Jak na to:

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou zeleninu, přidáme odblaněné, na kousky nakrájené osolené maso, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme koření a nastrouhanou citrónovou kůru, podlijeme asi 1 dl vína, dobře promícháme a necháme vydusit. Pak přilijeme horkou vodu nebo vývar, přidáme ocet a brusinky a zvolna dusíme do měkka. Měkké maso pak vyjmeme a dáme na teplo. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme zbytek vína, promícháme a ještě chvíli povaříme, přecedíme, dochutíme cukrem, dosolíme, přidáme maso a krátce prohřejeme.

Podobné recepty:

Jelení hruď s bílou křenovou omáčkou, Medailonky ze zvěřiny s zeleným pepřem, Malokarpatské játra ze zvěřiny, Guláš ze zvěřiny, Pečené plátky ze zvěřiny