Kovářské kotlety
10.3.2011

vepřové kotlety (mohou být i s kostí), 1 velká cibule, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 200 ml smetany, sůl, pepř
Jak na to:Kotlety očistíme, po okrajích nakrojíme a mírně naklepeme. Osolíme a jemně opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Dno nevymazaného pekáčku poklademe kolečky cibule, na ni rozložíme připravené kotlety. Posypeme je strouhaným sýrem a celé zalijeme smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu, nejdříve zakryté, před dopečením odkryjeme, aby se na povrchu vytvořila opečená kůrka.Podáváme s vařenými či opečenými brambory nebo s hranolky.
Podobné recepty:Kovářské kotlety, Kotlety se sýrem, Kotlety mňam, Kotlety na hermelínu, Gaskoňské kotlety