Gaskoňské kotlety
7.10.2012
4 vepřové kotlety, tuk, cibule, slanina, čerstvé houby, papriková vegeta, zakysaná smetana, pepř, sůl
Jak na to:Kotlety vykostíme, okořeňte, osolte a trochu naklepeme. Na tuku z obou stran prudce opečte. Přeložte na talíř a udržujte v teple. V tuku, který zůstal na pánvi zpěníme cibuli. Odstavte, přidejte slaninu a houby, posypte vegetou a navrch poklademe opečené kotlety. Podlijte trochou vody a vyduste pod pokličkou do měkka. Pak je vyjměte a do zbývající šťávy přidejte hustou kysanou smetanu, nechte přejít varem a přelijeme přes kotlety. Podávejte s rýží nebo bramborami.
Podobné recepty:Kotlety se sýrem, Kotlety mňam, Kotlety na hermelínu, Zapečené kotlety s olivami, Kotlety se sýrem