Sumec na německý způsob

19.5.2011
Potřebujeme:

sumec (cca 900 gramů), máslo, 3 dl smetany, 50 gramů hladké mouky, mletý bílý pepř, 1 citrón, sůl, 20 gramů kaparů

Jak na to:

Očištěného sumce stáhneme z kůže, omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Porce sumce pokapeme citrónovou šťávou, posypeme bílým pepřem a necháme půl hodiny až hodinu stát. Poté porce obalíme v mouce a opečeme na másle (přibližně deset minut). Po opečení zalijeme sumce smetanou, přidáme nasekané kapary, podle chuti dosolíme a pokapeme citrónovou šťávou a krátce povaříme.

Podobné recepty:

Sumec po dunajský, Sumec po dunajský, Africký sumec se sezamovými semínky, Jablečný sirup, Lasagne po německy