Sumec po dunajský

20.11.2011
Potřebujeme:

4 větší brambory, 3 steaky ze sumce, kousek slaniny, 4 rajčata, 2 papriky, 2 cibule, máslo, sůl, pepř, petrželku

Jak na to:

Očištěné brambory nakrájíme na kolečka, předvaříme a poklademe na vymaštěný pekáč. Vykostíme steaky ze sumce, prošpikujeme jejich proužky slaniny, osolíme, ochutíme pepřem a poklademe na brambory. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájenou papriku, rajčata a posypeme petrželkou. Přikryjeme alobalem a asi hodinu pečeme v troubě. Před dokončením odstraníme alobal a maso necháme zapéct.

Podobné recepty:

Sumec po dunajský, Sumec na německý způsob, Africký sumec se sezamovými semínky, Polévka s luštěninami mix, Léčivý čaj posilující žaludek