Africký sumec se sezamovými semínky

11.7.2012
Potřebujeme:

4 porce
1 kg filé afrického sumce, 1 citrón, sůl, 10 dkg másla, mouku, 3-4 vajíčka, 10 dkg sezamových semínek

Jak na to:

Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Mezitím na teflonové pánvi dozlatova opečeme sezamová semínka. Filé obalíme v mouce, v rozšlehaných vajíčkách a sezamových semínkách. Necháme odležet další půlhodinu. Máslo rozpustíme, polovinu vlijeme na pekáč, opatrně vložíme rybu a polijeme druhou polovinou rozpuštěného másla. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 20-25 minut. Filé je nejchutnější, když se servíruje s řeckým salátem.

Podobné recepty:

Cibulové kroužky se sezamovými semínky, Sumec na německý způsob, Pikantní preclíky, Chuťovky k vínu, Tousty s kuřecí pomazánkou