Kuřátko s nivou a žampióny
17.1.2011

Menší kousek kuřete bez kostí, cca 15dkg i více nivy, hlavičky žampiónů v konzervě, cibule, sůl, pepř, olej na smažení, voda
Jak na to:Rozmrzlé kuře nakrájíme na větší kostičky, osolíme a opepříme a dozlatova osmažíme na rozpáleném oleji v hrnci (ne na pánvičce), po osmažení kuřete přidáme cibuli, chviličku smažíme a přilijeme cca 5 cm nad povrch masa horkou vodu, povaříme tak 30 minut, přidáme hlavičky žampiónů napůl rozříznuté a ke konci nivu. Výborné k těstovinám nebo opečeným bramborám či hranolky.
Podobné recepty:Žampióny plněné nivou, Kuřátko na sladko, Dobré kuřátko, Pečené kuřátko na žampionech, Kuřátko na víně a pistáciích s těstovinami