Banány v pařížském krému

18.4.2008
Potřebujeme:

300 g čokolády na vaření, 3 dl smetany na šlehání, 100 g práškového cukru, 100 g másla, 1 balíček bílé dortové želatiny, 100 g čtvercových sušenek, 4 velké banány, chlebíčková forma 11x 25 cm

Jak na to:

Den dopředu spolu povaříme smetanu, čokoládu, práškový cukr a máslo. Necháme vychladnout a vložíme do chladničky. Druhý den vyšleháme, přidáme želatinu připravenou podle návodu a důkladně smícháme. Chlebíčkovou formu vyložíme mastným papírem. Na dno formy dáme trochu krému, rovnoměrně rozetřeme, rozložíme keksy, potřeme krémem, obložíme podélně nakrájenými banány, znova potřeme krémem a přikryjeme keksy. Postup ještě jednou zopakujeme. Vrch potřeme krémem a dáme ztuhnout do chladničky. Na druhý den dezert vyklopíme z formy, papír stáhneme a nakrájíme na stejné řezy.

Podobné recepty:

Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v karamelu