Banány v pařížském krému

1.11.2011
Potřebujeme:

300 g čokolády na vaření, 4 dcl smetany na šlehání 33%, 100 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 balíček potravinářské želatiny, 2-3 dcl mléka na rozpuštění želatiny, balíček čtverečních sušenek, 3-4 velké banány, forma na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet

Jak na to:

Den předem na mírném plameni rozpustíme ve smetaně polámané čokolády (3 čokolády), máslo a moučkový cukr. Uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout, pak dáme do druhého dne do lednice. Na druhý den dáme krém do oválné mísy a elektrickým šlehačem ho vyšleháme do pěny. Uděláme želatinu podle návodu. Formu vyložíme jemnou potravinářskou fólií. Želatinu vlijeme do vyšlehaného krému a pořádně ji vmícháme. Na dno formy dáme krém, dobře potřese formou, aby krém dobře sedl a vytvořily se pěkné ozdobné zádíčka. Krém bude pravděpodobně dost hustý, tak třeba pořádně třást. Na krém naskládáme keksy.Na krém rozložíme banány, které po délce rozřízneme na půlky, aby si pěkně posadili na sušenky. Uťapkáme je, jemně potlačíme, ať se sušenky přimáčknou na krém. Banány zakryjeme zbylým krémem, naskládáme opět sušenky, dobře je přitlačíme, jemně potřese formou, aby krém sedl, přikryjeme fólií a dáme ztuhnout do lednice. Nejlépe do druhého dne. Na druhý den krém vyklopíme a nakrájíme.

Podobné recepty:

Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v karamelu