Banány v pařížském krému

31.1.2012
Potřebujeme:

300 g čokolády na vaření, 3 dcl smetany na šlehání, 100 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 balíček bílé dortové želatiny, 100 g čtverečkových sušenek, 4 velké banány

Jak na to:

Den předem spolu povaříme smetanu na šlehání, čokoládu, moučkový cukr a máslo. Necháme vychladnout a vložíme do chladničky.
Na druhý den vyšleháme, přidáme želatinu připravenou podle návodu a důkladně smícháme.
Chlebíčkovou formu vyložíme mastným papírem. Na dno formy dáme trochu krému, rovnoměrně rozetřeme, rozložíme sušenky, potřeme krémem, obložíme podélně nakrájenými banány, znovu potřeme krémem a přikryjeme sušenkami. Postup ještě jednou zopakujeme. Vrch potřeme krémem a dáme ztuhnout do ledničky.
Na druhý den dezert vyklopíme z formy, papír stáhneme a nakrájíme na stejné řezy.

Podobné recepty:

Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v karamelu