Banány v pařížském krému

20.7.2012
Potřebujeme:

300g čokolády na vaření, 4 dl smetany na šlehání 33%-ní, 100g moučkového cukru, 100g másla, 1 balíček potravinářské želatiny, 2-3 dcl mléka na rozpuštění želatiny, balíček čtverečkových sušenek, 3-4 velké banány, forma na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet

Jak na to:

Den předem si uděláme smetanu na šlehání, čokoládu, moučkový cukr a máslo. Necháme vychladnout a vložíme do chladničky. Na mírném plameni rozpustíme ve smetaně nalámanou čokoládu (alespoň 3), máslo a moučkový cukr, uvařte hustou kaši a nechte vychladnout, potom strčte do druhého dne do lednice.
Druhý den dejte krém do oválné mísy a elektrickým šlehačem ho vyšlehejte do pěny.
Udělejte želatinu podle návodu.
Vystelte formu jemnou potravinářskou fólií.
Vlijte želatinu do vyšlehaného krému a pořádně ji vmíchejte.
Na dno formy dáme krém, dobře protřepejte formou, aby krém dobře sednul a vytvořili se pěkné ozdobné zádíčka. Krém bude pravděpodobně dost tuhý, tak třeste a třeste.
Na krém naskládáme sušenky.
Na sušenky napěchujeme banány, které po délce rozřízněte na půlky, aby si pěkně posadili na sušenky. Ucapkajte je, jemně zatlačte, ať se sušenky zabouchl na krém.
Banány zakryjte zbylým krémem.
Napěchujeme opět sušenky, dobře je přitlačte, jemně protřepejte formou, aby krém sedl, přikryjte fólií a dejte ztuhnout do lednice. Nejlépe do druhého dne.
Druhý den krém vyklopte, nakrájejte.

Podobné recepty:

Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v pařížském krému, Banány v karamelu