Grilované plněné cukety

Potřebujeme:

Suroviny: cukety, rajčata, eidam, niva, slanina, máslo, hladká mouka, mléko, česneková pasta, pepř
Suroviny na marinádu: olej, grilovaní koření, stroužek česneku, rozmarýn, tymián, bazalka, oregano

Jak na to:

Nejdříve připravíme marinádu. Do hrnečku dáme cca 1dcl oleje, cca třetinu pytlíku grilovacího koření, prolisovaný stroužek česneku a bylinky podle chuti.
Cukety oloupeme a podélně rozpůlíme. Vnitřek cukety vydlabeme lžící nebo nožem a rajčata nakrájíme na kolečka (při použití menších cuket stačí přibližně 1 rajče na 1 porci cukety). Cukety pomažeme marinádou na vnitřní straně a dáme na gril. Poté cuketu pomažeme i z druhé strany a opečeme. Cukety jsou ale stále příliš tvrdé (a syrové) a tak je na pár minut vložíme na plechu do trouby. Mezitím si v menším hrnci uděláme z mléka, mouky a másla jíšku. Do teplé jíšky vmícháme na jemno nastrouhaný eidam, předem opečenou slaninu nakrájenou na čtverečky a dochutíme česnekovou pastou a pepřem. Těsně před změknutím cuket ogrilujeme plátky rajčat. Cukety naplníme omáčkou, na kterou položíme několik plátků slaniny. Na ty pak navršíme grilovaná rajčata a vše posypeme strouhanou nivou. Vložíme zpět do trouby, aby se niva hezky roztekla.
Podáváme s čerstvým bílým pečivem.

Autor receptu: Jaroslav Kamlach

Podobné recepty:

Cukety plněné s tofu, Plněné cukety, Cukety plněné kuřecí játry, Plněné cukety s mletým masem, Plněné cukety