Liptovské vepřové žebírko

Potřebujeme:

600 g vepřové kotlety, 120 g klobásy, 80 g kapie, 100 g cibulek, 4 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny, 80 g oleje, 800 g brambor, 100 g žampionů, 5 cl smetany, 5 cl bílého vína, mletá červená paprika , sůl

Jak na to:

Kotlet nasekáme na jednotlivé žebírka, které z boku nařízneme, vytvoříme otvor, který naplníme směsí pokrájené cibule, klobásy a kapie. Otvor uzavřeme párátky nebo zašijeme, posolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Zbytek pokrájené cibule zpěníme na rozpáleném tuku a roztavenou slanině, přidáme posekané žampiony, posypeme mletou červenou paprikou, zamícháme a krátkou chvilku i s vínem podusíme. Z alobalu připravíme 4 dostatečně velké čtverce, do kterých nejprve vložíme na menší plátky pokrájené a osolené syrové brambory, připravené žebírka důkladně uzavřeme a na pekáči, v horké troubě zapečeme asi 30 až 40 minut. Upečený pokrm překládáme na talíře v uzavřeném alobalu a až potom otevíráme.

Podobné recepty:

Karbanátky z liptovské salámy, Srbské žebírko, Hermelínová jednohubky, Vepřové žebírka, Zeleninové karbanátky