Kuře v zeleninové omáčce

Potřebujeme:

600 g kuřecích prsíček, 1 / 2 celeru, 1 petržel, 1 cibule, sůl, 2 žloutky, 1 dcl smetany, citronová šťáva

Jak na to:

Očištěný celer, petržel a cibuli vaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme na menší kousky nakrájené maso a vaříme spolu se zeleninou do měkka. Uvařené maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme do vývaru. Přidáme ve smetaně rozmíchané žloutky a za stálého míchání povaříme. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Do hotové omáčky vložíme maso.

Podobné recepty:

Uzené kuře, Kuře v rajčatové omáčce, Kuře v zeleninové omáčce, Ohnivé kuře z orientu, Šunkové voňavé kuře