Kuře v zeleninové omáčce
15.4.2014
1/2 celeru, 1 větší petržel, 1 cibule, sůl, 600 g kuřecího masa (prsa, stehna), 2 žloutky, citronová šťáva
Jak na to:Očištěný celer, petržel, cibuli vaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme na menší kousky pokrájené maso a vaříme spolu se zeleninou do měkka.
Uvařené maso vyjmeme, vývar přelijeme přes síto, zeleninu propasírujeme do vývaru. Přidáme rozkvedlané žloutky a za stálého míchání chvíli povaříme. Dochutíme solí a citrónovou šťávou.
Do hotové omáčky vložíme porce masa. Podáváme s těstovinami (makarony, kolínka apod..).
Uzené kuře, Kuře v zeleninové omáčce, Kuře v rajčatové omáčce, Ohnivé kuře z orientu, Šunkové voňavé kuře