Ohnivé kuře z orientu

14.11.2012
Potřebujeme:

100 g uzené slaniny, 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, sůl, pepř, 2 červené zeleninové papriky, 2 zelené zeleninové papriky, 1 cibuli, 3-4 pálivé papričky, 100 g mrkve, 50 g zelené fazolky, 100 g žampionů, 1 bobkový list, drůbeží vývar, 4 rajčata, 2 stroužky česneku

Jak na to:

Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmažíme. Když slanina pustí sádlo, vložíme rozporcované kuře a prudce osmažíme ze všech stran.
Osolíme a okořeníme mletým pepřem, přidáme pokrájené červené a zelené papriky bez jádřinců, cibuli nasekanou nadrobno, nasekané pálivé papričky, očištěnou a pokrájenou mrkev, zelené fazolky, nakrájené žampiony a bobkový list.
Vše podlijeme vývarem, přikryjeme a udusíme do měkka. Nakonec přidáme pokrájené oloupaná rajčata, česnek utřený se solí a krátce podusíme.
Podáváme s bílým chlebem nebo se sendvičem.

Podobné recepty:

Ohnivé dršťky, Kuře na pivě, Ohnivé kuře, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře