Dušené kuře s rýží

27.10.2011
Potřebujeme:

1 kuře, šťávu z 1 / 2 citronu, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 1-2 zelené papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 g rýže, 2 dcl bílého vína, 150 g sterilovaného hrášku, vodu, 1 lžíci mleté ​​červené papriky, pepř, feferonky

Jak na to:

Umyté kuře potřeme zvenku i zevnitř citrónovou šťávou, česnekem a solí a na půl hodiny vložíme do chladničky. Na zahřátý olej dáme zbytky česneku, nakrájenou cibuli a nakrájenou zelenou papriku. Podusíme, přidáme rajčatový protlak a ještě chvíli dusíme. Kuře rozčtvrtíme a upečeme. Omytou rýži promícháme s podušenou omáčkou, přilijeme víno a hrášek i s nálevem, dolijeme podle potřeby vodu, přidáme mletou červenou papriku, pepř, dosolíme a promícháme. Na rýži poklademe maso a přikryté spolu dusíme. Před podáváním obložíme feferonky.

Podobné recepty:

Kuře Kalkata, Dušené kuře se švestkami, Dušené kuře na mandlích, Kuře na Cole, Kuře dušené s křenem