Tykvičky

Potřebujeme:

mladou tykev, cuketu připadne lilek nebo patizon, česnek, koprovou nať, bílý jogurt, sůl, hladkou mouku, olej

Jak na to:

Tykev oloupeme a nakrájíme na přibližně 1 cm silná kolečka (raději tenčí než hrubší) nasolíme a necháme chvilku odpočinout. Pokud je dýně nebo cuketa starší a má výrazné semínka, tak jejich lžící vyškrabeme a nakrájíme podkovičky. Pokud pracujeme s lilkem nemusíme ho loupat. Potom každé kolečko obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v oleji do zlatohnědá. Vypražené kolečka necháme odtéct z oleje na savé ubrousku, poklademe v jedné až dvou vrstvách na velkou plochou mísu a připravíme zálivku. Bílý jogurt, dva až tři rozmačkané stroužky česneku, dvě až tři polévkové lžíce nasekaného kopru a špetku soli promícháme a rozlijeme po vrstvě ještě teplých tykviček. Do zálivky můžeme použít domácí "kyselé mléko".

Podobné recepty:

Hallowenské tykvové rizoto, Pořádně masíčko s oranžovou tykvičky, Týkvové loďky, Gazdová grilovačka, Minestrone s pestem