Týkvové loďky

Potřebujeme:

2 zelené tykvičky - cukety, 1 vejce, 3 velká rajčata, 250 g mletého vepřového masa, 100 g strouhanky, 150 g brambor, bílý pepř, bazalka, oregano, olej, plátkový sýr a sůl

Jak na to:

Tykvičky očistíme a vydlabávačem z nich odstraníme dužinu. Vydlabané vnitřek nakrájíme a smícháme s mletým masem, vejcem, petrželkou, oreganem, bazalkou, solí a pepřem. Vzniklou masu natlačíme do cukety a hotové loďky - či spíše ponorky - uložíme na vymazaný plech. Obložíme jejich rajčaty, které také v případě potřeby můžeme vyplnit zbylým masem. Přidáme ještě nakrájené brambory a zapékáme při 180 ° C asi 30 min. Pak vše přikryjeme plátkovým sýrem a dáme na chvíli zapéct. Servírujeme obložené bramborami a rajčaty.

Podobné recepty:

Gondole Veneziane, Hallowenské tykvové rizoto, Plněný lilek