Pořádně masíčko s oranžovou tykvičky
1 menší oranžová tykvičky, 1 velký pórek (místo pórku můžete použít jarní cibulku, šalotku, cibuli, nebo mix), 4 stroužky česneku, 500 g jemného vepřového masíčka, nebo kuřecí prsa, olivový olej, sojová omáčka, koření gril párty, chilli, sůl, med
Jak na to:Cibuloviny a česnek očistíme, pokrájíme a do sklovita osmahneme na olivovém oleji. Potom tuto směs dáme do zapékací misky a rovnoměrně to tam rozmístíme. Tykvičky zbavíme slupky a jádřinců a asi třetinu Nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Tyto plátky rovnoměrně rozložíme na cibulky a zlehka posolíme. Maso nakrájíme na tenčí plátky cca 3 mm, okořeníme grilovacím kořením a chilli - maso hodíme na rozehřátou trošku olivového oleje. Jakmile masíčko pustí šťávu přidáme lžíci medu - opékáme z obou stran, dokud se šťáva neodpaří. Pak masíčko rozložíme na cibulku a tykvičky. Zbylou tykvičky na struhadle nastrouháme na masíčko, nakonec jemně osolíme a vydatnější polijeme sójovou omáčkou. Přikryjeme alobalem a dáme zapékat asi na tři-čtvrtě hodinku do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Podáváme s čerstvými bagetky, nebo opečenými bramborami. Dámy které si hlídají linii, mohou tuto pamlskem konzumovat bez přílohy.
Podobné recepty:Hallowenské tykvové rizoto, Týkvové loďky, Masíčko na gril na poslední chvíli, Blavčo , Masíčko na gril