Indický salát

Potřebujeme:

300 g vařeného kuřecího masa, 2 jablka, petrželku
Zálivka: 100 g rozinek, 1 / 2 sklenice bílého vína, 1 jablko, 1 žloutek, 1 dcl oleje, 250 g bílého jogurtu, hořčici, půl lžičky kari koření

Jak na to:

Několik hodin před samotnou přípravou salátu rozinky namočíme do bílého vína. Kuřecí maso a oloupané jablko nakrájíme na kostičky a smícháme. Příprava zálivky: Žloutek vyšleháme s hořčicí. Za stálého míchání přidáváme po kapkách olej a mícháme, dokud se nevytvoří hladká majonéza. Pak přidáme jogurt, kari koření a rozinky. Nalijeme na salát, ozdobíme pokrájenou petrželkou a podáváme. Salát je v letních měsících vhodný i jako hlavní jídlo.

Podobné recepty:

Indický salát, Sladká zdravá kaše s indickým koktejlem Lassi, Kuřecí játra na indický způsob, Hrášek s mrkví na indický způsob, Indický česnekový chléb Garlic Nan