Bůček plněný ovocem

23.11.2011
Potřebujeme:

1,5 kg libového bůčku, rajčatový protlak, rozmarýn, 300 g zelených jablek, koriandr, hotové koření do jablečného závinu, 50 ml vinného octa, 200 ml smetany, pažitku, citronovou šťávu, sůl

Jak na to:

Bůček omyjeme, osušíme, osolíme a kůži nařízneme do mřížky. Maso obrátíme a naklepeme po vnitřní straně. Připravíme si pastu z 2 lžic rajčatového protlaku a 1 lžičky nastrouhaných jehliček rozmarýnu. Naneseme na vnitřní, případně i vnější stranu masa. Jablka i se slupkou nahrubo nastrouháme, promícháme s 1 lžící rajského protlaku, ve kterém jsme rozmíchali rozdrcený koriandr a koření do jablkového závinu. Směs jablek položíme na plát masa, stočíme a obvážeme nití. Pečeme ve vyhřáté troubě a podléváme nálevem z 350 ml vody a 50 ml vinného octa. Po upečení maso vyjmeme a necháme vychladnout. Do výpeku zavaříme 200 ml smetany a po vychladnutí na konzumní teplotu přidáme 2 lžíce nasekané pažitky promíchané s citronovou šťávou. Teplý bůček s omáčkou se podává s rýží, studený se hodí k bramborovému salátu.

Podobné recepty:

Pečený plněný bůček, Pečený bůček plněný zelím, Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Plněný vepřový bůček, Pečený bůček na vietnamský způsob