Plněný vepřový bůček

Potřebujeme:

1 kg bůčku, 1 cibule, 2 kusy párků, 2 vejce, 1 větší sladkokyselá okurka, sůl, 50 g sádla, 20 g hladké mouky, hořčice, mletá červená paprika

Jak na to:

Bůček vykostíme, upravíme na plát, osolíme a natřeme hořčicí. Odřezky z kostí a cibuli umeleme, smícháme se solí, paprikou a natřeme do středu plátu. Párky, natvrdo uvařená a oloupaná vejce, pokrájené okurky, poklademe na bůček. Plát masa srolujeme a převážeme nití. Do pekáče dáme sádlo, srolované maso, chvíli ho opečeme, podlijeme vodou a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Během pečení maso přeléváme šťávou. Upečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a necháme ještě trochu povařit. Hotovou šťávu přecedíme a polijeme jí jednotlivé porce masa. Podáváme s bramborem.

Podobné recepty:

Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Pečený plněný bůček, Šumavská vepřová, Plněný vepřový bůček, Pečený bůček s kůží