Pečený bůček plněný zelím
21.9.2011
400 g vepřového bůčku, sůl, pepř, 300 g kysaného zelí, 1 cibule, olej, česnek
Jak na to:Bůček omyjeme, osušíme a přes prostředek rozřízneme tak, by vzniklo kapsa, které naplníme připravenou nádivkou a zašijeme hrubou nití nebo upevníme jehlicemi tak, aby nádivka během pečení nevytekla. Potom maso osolíme, opepříme, podlijeme horkou vodou a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.
Náplň: Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kysané zelí, pepř, utřený česnek a podusíme.
Pečený plněný bůček, Pečený bůček na vietnamský způsob, Pečený bůček s kůží, Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Plněný vepřový bůček