Jehněčí roláda s fazolkami

Potřebujeme:

1 jehněčí lopatku, sůl, 350 g sterilované zelené fazolky, 6 plátků prorostlé uzené slaniny, 120 g tvrdého sýra, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2,5 dcl bílého suchého vína, 1,5 dcl sladké smetany, mletý bílý pepř, 1 lžičku moučkového cukru, 1 lžičku solamylu

Jak na to:

Maso odblaníme, ostrým nožem vykostíme, omyjeme, mírně naklepeme a vzniklý plát masa osolíme. Poklademe plátky uzené slaniny, fazolky, sýr nakrájený na hranolky, svineme ho a převážeme nití.
Na rozehřátém oleji roládu opečeme ze všech stran, podlijeme vínem, nálevem z fazolky, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme 60 minut.
Během pečení obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
Pak odkryjeme a upečeme dočervena.
Upečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme rajský protlak, pepř, cukr, smetanu rozmíchanou se solamylem a za občasného promíchání chvíli vaříme.
Nakonec roládu nakrájíme a podáváme politou omáčkou s opékanými bramborami, ozdobíme zbylou fazolky.

Podobné recepty:

Jehněčí roláda s fazolkami, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí kotlety na fazolkami, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta