Jehněčí roláda s fazolkami
1 jehněčí lopatka, 350 g sterilované zelené fazolky (is nálevem, 6 plátků prorostlé uzené slaniny, 120 g tvrdého sýra, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2, 5 dl bílého suchého vína, 1, 5 dl sladké smetany, 1 lžičku moučkového cukru, 1 lžičku maizeny, mletý bílý pepř, sůl
Jak na to:Maso odblaníme, ostrým nožem vykostíme, umyjte, mírně naklepeme a vzniklý plát masa posolte. Poklademe plátky uzené slaniny, fazolky, sýr nakrájený na hranolky, svineme ho a převažte kuchyňskou nití. Na rozehřátém oleji roládu opečeme ze všech stran, podlijeme vínem, nálevem z fazolky, přikryjte a ve vyhřáté troubě pečte 60 min. Během pečení obracejte a podle potřeby podlévejte horkou vodou. Potom odkryjte a upečte dočervena.
Upečené maso vyjměte, do výpeku přidejte rajčatový protlak, pepř, cukr, smetanu rozmíchanou s maizenou a za občasného úhrnný sortiment chvíli vařte. Nakonec roládu nakrájejte a podávejte politou omáčkou s opékanými bramborami, ozdobte zbylou fazolky.
Jehněčí roláda s fazolkami, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí kotlety na fazolkami, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta