Jehněčí kotlety na fazolkami
600 g jehněčího kotlety, sůl, mletý pepř, 3 zrnka jalovce, 3 stroužky česneku, olej, 2 rajčata, 200 g sterilované zelené fazolky, 1,5 dcl smetany na vaření, 1 lžíci hladké mouky, ocet, cukr, petrželku
Jak na to:Jehněčí kotlety posekáme na porce, omyjeme, osušíme a osolíme. Mletý pepř promícháme s rozdrceným jalovcem s prolisovaným česnekem a směsí natřeme porce masa. Prudce opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájená rajčata a udusíme do měkka.
Na troše oleje opražíme hladkou mouku, zalijeme smetanou, promícháme, přidáme Fazolkové lusky a za stálého míchání přivedeme k varu. Osolíme, ochutíme octem, cukrem, krátce povaříme a rozdělíme na talíře. Podáváme s udušenou kotletou posypanou petrželkou.
Pečené jehněčí kotlety, Hřbet s cizrnovým pyré, Jehněčí kotlety, Hříbkový krém s grilovanou jehněčí kotletkou a houbovými chipsy, Zapečené jehněčí kotlety