Selská zelňačka

Potřebujeme:

1 kg kysaného zelí, 1 kg uzených klobás, 50 g sušených hub, 500 g vepřového masa, 200 g brambor, 100 g uzené slaniny, 40 g hladké mouky, 20 g červené papriky, 400 ml zakysané smetany, sůl

Jak na to:

Do velkého alespoň 5-litrového hrnce dáme pokrájené kysané zelí, klobásu, sušené houby, na kostky nakrájené vepřové maso, pokrájené brambory, sůl, zalijeme vodou a vaříme. Uvařenou klobásu vyjmeme a pokrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme, škvarky vybereme a spolu s klobásou dáme do zelňačky. Do masti ze slaniny dáme mouku a uděláme jíšku.
Hotovou jíšku zalijeme vodou, přidáme červenou papriku, dobře promícháme a vlijeme do zelňačky. Necháme za stálého míchání převařit, ozdobíme rozšlehanou smetanou a podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Selská pomazánka, Selská hovězí polévka, Selská omeleta s hlívy, Selská zelí, Selská polévka