Houby s mrkví na smetaně

Potřebujeme:

houby (žampiony), 1-2 mrkve (podle velikosti), 1 větší cibule, 1 máslo (125g), 1 smetana na šlehání (33%-ní), sůl, pepř, houbové koření, pár kapek octa, mouka na zahuštění

Jak na to:

Na másle smažíme cibuli. Mezitím nakrájíme houby na čtvrtky a na jemno nastrouháme mrkev. Houby přidáme k cibuli, osolíme a krátce restujeme, dokud pustí šťávu. Přidáme mrkev a zamícháme. Přilijeme vodu, podle toho kolik chceme omáčky a povaříme doměkka. Okořeníme pepřem a houbovým kořením. Mezitím si připravíme ještě zahušťovadlo - smícháme smetanu, mouku a trochu mléka.
Když už jsou houby měkké, přilijeme zahušťovadlo, necháme přejít varem, podle potřeby dochutíme a odstavíme. Po odstavení ještě přidáme pár kapek octa.

Podobné recepty:

Houbovka, Houbová omáčka, Houby na smetaně, Kulajda, Hlívová omáčka s nudlemi