Hlívová omáčka s nudlemi

Potřebujeme:

250 g tenkých nudlí nebo špaget, 150 g žampionů, 100 g hlívy ústřičné, 200 ml smetany na šlehání, 125 ml vody, 2 mrkve, sůl, zelený pepř, petrželka, 1 PL citronové šťávy, pepř, bazalka, mouku na zahuštění

Jak na to:

Houby očistíme. Žampiony přepůlíme, hlívu nadrobno nasekáme a mrkev nakrájíme na malé kostičky. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny. Na pánvi zahřejeme olej a houby podusíme. Pak je vyjmeme a na pánvi podusíme mrkev. Přidáme k ní 125 ml vody, smetanu, bazalku, případně zahustíme moukou a povaříme asi 1 min. Do omáčky přidáme houby, nadrobno posekanou petrželku, pepř, zahřejeme a dochutíme citrónovou šťávou. Těstoviny okapat, uložíme na talíř, polijeme omáčkou, posypeme mrkví a dozdobíme petrželkou.

Podobné recepty:

Smetanovo-hlívová omáčka, Zeleninovo-hlívová omáčka, Pikantní hlívová omáčka, Americká hlívová omáčka, Janovská hlívová omáčka