Zapékaná cibulová polévka

Potřebujeme:

30 g másla, 450 g cibule, 1 KL cukru, sůl, pepř, 3/4 PL mouky, půl KL ​​sušeného tymiánu, 850 ml vývaru, 70 ml suchého bílého vína, bageta, půl PL olivového oleje, 110 g strouhaného tvrdého sýra

Jak na to:

Cibuli, máslo a cukr osmažíme ve velkém hrnci do hněda. Zaprášíme moukou a chvilku smažíme. Přilijeme vývar, přidáme sůl, pepř a tymián a vaříme na mírném plameni asi 30 minut. Obě strany bagety potřeme olivovým olejem, položíme na plech a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě na 160C. Plátky obrátíme a dopečeme do hněda. Před podáváním vezmeme z povrchu tuk. Smaženou bagetu položíme na hladinu polévky a posypeme sýrem. Polévku dáme do teplé trouby dokud se nerozpustí sýr.

Podobné recepty:

Cibulová polévka, Cibulová polévka, Cibulová polévka s kozími krutony, Cibulová polévka, Cibulová polévka