Polévka z červených paprik

Potřebujeme:

4 PL olivového oleje, 1 červená cibule, 2 stonky celeru, 2 červené papriky (pokrájené na proužky), 2 rajčata, 1 rozmačkaný stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru, 1 KL cukru, 2 vejce, 4 krajíce bílého chleba, pepř, sůl a petržel na ozdobení

Jak na to:

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Asi 10 minut na něm za stálého míchání smažíme nakrájenou cibuli, celer, papriky, rajčata, česnek a mouku. Vše dobře promícháme. Za stálého míchání 2 minuty povaříme. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Přidáme cukr a podle chuti osolíme. Hrnec napůl zakryjeme a na mírném ohni vaříme 20 minut. V misce rozšleháme vejce se solí a pepřem. Směs přelijeme do hrnce s polévkou a vše za stálého míchání velmi jemně prohřejeme aniž se polévka znovu vařila. Na dno polévkového talíře položíme krajíc chleba a naběračkou ho zalijeme polévkou. Ozdobíme petrželkou.

Podobné recepty:

Závin z aljašského lososa s brokolicí a omáčkou z červených paprik, Paprika v oleji, Šťavnaté hovězí, Pečená paprika, Uncle Beans omáčka