Telecí karbanátky s houbami a houbovou omáčkou

Potřebujeme:

½ kg telecího masa, 30 g sádla, 30 g cibule, 200 g čerstvých hub, 1 vejce, strouhanka, máslo, mletý pepř, sůl
Houbová omáčka: 200 g čerstvých hub, 2, 5 dl vody, mletý kmín, 2, 5 dl zakysané smetany, 30 g hladké mouky, sůl

Jak na to:

Maso omyjte, odblaníme, pokrájejte a semelte. Na sádle zpěníme cibuli nasekanou nadrobno, přidejte očištěné a pokrájené houby, osolte a duste do měkka. Vychladlé přidejte k mletému masu, okořeňte pepřem, osolte, přidejte vejce, trocha strouhanky a spolu zpracujte.
Na desce posypané moukou zformujte karbanátky, které poklademe na rozehřátý grilovací rošt, na každý dejte kousek másla a grilujte z každé strany 3-4 min. Během grilování potírejte rozpuštěným máslem.
Podávejte s houbovou omáčkou a knedlíkem.

Houbová omáčka:
Očištěné a omyté houby pokrájejte na malé kousky, zalijte vodou, posypte kmínem, osolte a uvařte do měkka. V kyselé smetaně rozmíchejte mouku, nelijte na uvařené houby a nechte sevřít.

Podobné recepty:

Telecí karbanátky, Kuřecí karbanátky s houbovou omáčkou, Kuřecí karbanátky s houbami, Těstoviny s houbovou sýrovou omáčkou, Telecí karbanátky s rajčatovou omáčkou