Kuřecí karbanátky s houbami
450 g mletého kuřecího masa, 2 cibule, 250 g hub (žampiony), sůl, pepř, hořčici, svazek petrželky, 1 zakysanou smetanu, 1 stroužek česneku, olej, 1 červenou papriku
Jak na to:Do mletého kuřecího masa přidáme na jemno posekanou nebo nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželku, pepř, sůl a dobře promícháme. Z masy vytvarujeme úhledné karbanátky a dáme je alespoň na 1 / 2 hodiny zchladit. Pak z obou stran dobře opečeme na oleji (oleje nedáváme hodně). Do výpeku dáme pražit posekanou červenou cibuli, očištěné a pokrájené houby a dusíme doměkka. Přidáme hořčici, smetanu, osolíme, ochutíme pepřem a ještě spolu krátce podusíme. Touto omáčkou polijeme karbanátky.
Podobné recepty:Kuřecí karbanátky, Kuřecí karbanátky s houbami, Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Zelné karbanátky