Kuřecí karbanátky s houbami

25.1.2012
Potřebujeme:

450 g mletého kuřecího masa, 2 cibule, 250 g hub (žampiony), sůl, pepř, hořčice, svazek petrželky, 1 zakysanou smetanu, 1 stroužek česneku, olej, 1 červenou papriku

Jak na to:

Do mletého kuřecího masa přidáme na jemno posekanou nebo nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželku, pepř, sůl, a dobře promícháme.
Z masy vytvarujeme úhledné karbanátky a dáme je alespoň na 1 / 2 hodiny zchladit.
Pak z obou stran dobře opečeme na oleji (oleje nedáváme hodně). Do výpeku dáme pražit posekanou červenou cibuli, očištěné a pokrájené houby a dusíme doměkka.
Přidáme hořčici, smetanu, osolíme, ochutíme pepřem a ještě spolu krátce podusíme. Touto omáčkou polijeme karbanátky.
Podáváme s rýží, pečenými bramborami a pokrájenou játry paprikou - místo ní můžeme dát i jinou zeleninu.

Podobné recepty:

Kuřecí karbanátky s houbami, Kuřecí karbanátky, Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Zelné karbanátky