Kuřecí karbanátky s houbovou omáčkou
O, 5 kg mletého kuřecího masa, 2 cibule, 1 / 4 kg žampionů, sůl, pepř, hořčici, petrželku, 1 zakysanou smetanu, 1 stroužek česneku, olej
Jak na to:Do mletého kuřecího masa přidáme na jemno posekanou cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželku, pepř, sůl a dobře promícháme. Z masy vytvarujeme karbanátky a dáme je alespoň na 1 / 2 hodiny zchladit. Pak z obou stran dobře opečeme na oleji (oleje nedáváme hodně). Do výpeku dáme pražit posekanou červenou cibuli, očištěné a pokrájené houby a dusíme doměkka. Přidáme hořčici, smetanu, osolíme, ochutíme pepřem a ještě spolu krátce podusíme. Touto omáčkou polijeme karbanátky. Podáváme s pečenými brambůrky a pikantními okurkami.
Podobné recepty:Telecí karbanátky s houbami a houbovou omáčkou, Těstoviny s houbovou sýrovou omáčkou, Kuřecí karbanátky, Kuřecí karbanátky s houbami, Karbánátky v leču z brmborem