Hovězí srdce na smetaně

25.9.2012
Potřebujeme:

600 g hovězího srdce, 40 g rostlinného oleje, 60 g cibule, mletá sladká červená paprika, 80 g zeleniny, sůl, 2, 5 dl zakysané smetany, 2, 5 dl mléka nebo jogurtu, 20 g hladké mouky

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu a červenou papriku. Přidejte na menší kostky pokrájené srdce, zalijte vodou, osolte a přikryté duste. Když se voda vyvaří, podlijeme ho ještě trochou vývaru, dokud srdce nezměkne. Nakonec přidejte zakysanou smetanu a mléko nebo jogurt, rozkvedlané s hladkou moukou. Podávejte s rýží.

Podobné recepty:

Hovězí srdce na paprice, Hovězí srdce na špeku, Vepřové srdce na slanině, Polévka z vepřového srdce, Vepřová játra na víně