Vepřové srdce na slanině

500 g vepřového srdce, 40 g slaniny, sůl, pepř, 1 velká cibule, 40 g sádla, 30 g hladké mouky
Jak na to:Vepřové srdce očistíme od blan a žilek, rozkrojíme na půlky, dobře vyčistíme, prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme. Na drobné kousky nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na sádle, zalijeme trochou vody, přidáme srdce a dusíme pod pokličkou do změknutí. Při dušení ho obracíme a podléváme vodou. Měkké srdce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a dobře provaříme. Do hotové omáčky vložíme srdce pokrájené na porce, prohřejeme, přidáme zbylou rozškvařenou slaninu, pokrájenou na kostičky. Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:Polévka z vepřového srdce, Hovězí srdce na paprice, Vepřová játra na víně, Hovězí srdce na špeku, Hovězí srdce na smetaně