Biftek na zeleném pepři

Potřebujeme:

¾ kg hovězí svíčkové, šlehačka, sterilizované zelený pepř, worcester, mletý pepř, asi 60 dkg brambor, 4 vejce, 1 kapie, 10 dkg sýra, 5 dkg másla, 1 smetanu na šlehání, 1 dcl mléka, petrželka, sůl

Jak na to:

Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a nechte chvíli v lednici odležet.
Brambory oloupejte a na opravdu jemné kousky nasekáme kapii a petrželku, promíchejte a poklademe na plátky másla do pekáče. Zakryjte plátkem alobalu a dejte do trouby zapéct na 25 min. Pak zalijte směsí z vajec, šlehačky, mléka, nastrouhaného sýra a soli. Dopékáme ještě 40 - 50 min.
Naložené maso prudce osmahněte na oleji asi 4 min. z každé strany. Odložte stranou. Do výpeku přidejte pár kapek worcesteru, šlehačku, 1-2 lžičky sterilizovaného pepře a na prudkém ohni za stálého míchání nechte zhoustnout. Touto omáčkou biftek přelijeme a podáváme se zapečenými brambory a čerstvou zeleninou.

Podobné recepty:

Medailonky na zeleném pepři, Kuřecí prsa na zeleném pepři s avokádovým salátem, Kuřecí prsa na zeleném pepři, Tatarský biftek, Falešný tatarský biftek