Kuřecí prsa na zeleném pepři s avokádovým salátem

28.11.2011
Potřebujeme:

500-600 g kuřecích prsíček, 4-5 malých lžiček worcesterová omáčka, 2-3 lžičky plnotučné hořčice (nebo francouzské), 3-4 stroužky česneku, sůl, 1-1,5 dcl rostlinného oleje, 2-3 lžičky zeleného pepře v nálevu, 0,5 dcl bílého vína, sezamová semínka

Jak na to:

Jemně naklepané kuřecí prsa ukládáme do misky a střídavě je potíráme připravenou marinádou.
Marináda: Na malé pánvi zahřejeme rostlinný olej, přidáme hořčici, worchester, sůl, na závěr posekaný česnek a uvaříme omáčku. Kuřecí prsa je dobré dát do marinády den předem, minimálně však 2 hodiny před vařením. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme plátky kuřecích prsíček, prudce orestujeme, když je převrátíme, zasypeme jejich zeleným pepřem. Takto orestované jejich ukládáme do vyhřáté mísy. Zatím do výpeku na pánvi nalijeme bílé víno, krátce povaříme a touto šťávou zalijeme kuřecí prsa v míse. Podáváme s opečenými bramborami.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa na zeleném pepři, Kuřecí kapsa s chřestem, Kuřecí prsa s broskvemi, Grilované kuřecí prsa, Kuřecí prsa s bylinkami