Kuřecí prsa na zeleném pepři
500-600 g kuřecích prsou, 4-5 malých lžiček worcesterové omáčky, 2-3 lžičky plnotučné hořčice (nebo francouzské), 3-4 stroužky česneku, sůl, 1-1,5 dcl rostlinného oleje, 2-3 lžičky zeleného pepře v nálevu, 0,5 dcl bílého vína, sezamová semínka
Jak na to:Jemně naklepané kuřecí prsa ukládáme do misky a střídavě je potíráme připravenou marinádou.
Marináda: Na malé pánvi zahřejeme rostlinný olej, přidáme hořčici, worchester, sůl, na závěr posekaný česnek a uvaříme omáčku.
Kuřecí prsa je dobré dát do marinády den předem, minimálně však 2 hodiny před vařením.
Na pánvi zahřejeme olej, přidáme plátky kuřecích prsou a prudce orestujeme. Když je převrátíme, zasypeme je zeleným pepřem.
Takto orestované jejich ukládáme do vyhřáté mísy.
Zatím do výpeku na pánvi nalijeme bílé víno, krátce povaříme a touto šťávou zalijeme kuřecí prsa v míse. Podáváme s opečenými bramborami.
Kuřecí prsa na zeleném pepři s avokádovým salátem, Kuřecí kapsa s chřestem, Kuřecí prsa s bylinkami, Grilované kuřecí prsa, Medailonky na zeleném pepři