Srdce z červeného vína

12.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 125 g másla (měkké Hery), 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, sůl, 2 vejce, 75 ml červeného vína, 125 g polohrubé mouky, 2 zarovnané lžičky kakaa, 1 skořicový cukr, 2 lžičky prášku do pečiva (zarovnané )
Poleva: 250 g moučkového cukru, 5-6 PL červeného vína

Jak na to:

Těsto: V míse vyšlehejte měkké máslo (Heru) pomocí elektrického mixéru na pěnu. Přidejte cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Vymíchejte do hladké hmoty. Pak postupně vmíchejte vejce a červené víno - každé vejce šlehejte asi 30 sec. Mouku smíchejte s kakaem, skořicovým cukrem, práškem do pečiva a pomocí elektrického ručního mixéru ji vmíchejte do vyšlehané hmoty (na nejnižším stupni otáček). Zpracujeme hladké těsto. Těsto vylijte do formy vyložené pečícím papírem a dejte péct na 45 min. do elektrické trouby, předehřáté na 180 ° C. (Horkovzdušná 160 ° C ale nepředehřívejte)
Po upečení nechte srdce 10 min. odstát ve formě. Potom srdce vyklopte na kuchyňskou mřížku, stáhněte pečící papír a nechte ho vychladnout.

Poleva: Práškový cukr prosejte do mísy. Přidejte tolik červeného vína až vznikne hustá hladká tekutina. Polevou potřete celé srdce. Nechte ztuhnout. Ozdobte podle fantazie marcipánové růžemi.

Suroviny pro formu srdce o objemu 1 litr

Podobné recepty:

Hovězí srdce na paprice, Vepřová játra na víně, Vepřové srdce na slanině, Hovězí srdce na špeku, Polévka z vepřového srdce