Oravská kapustnica

Potřebujeme:

1, 5 l vody, sůl, 15 g sušených hub, 400 g vepřového žebírka, 400 g vepřové klobásy, 100 g kořenové zeleniny, 350 g kysaného zelí, 20 g cibule, 1 l šťávy z kysaného zelí, pepř, majoránka, česnek, mouka

Jak na to:

Do studené osolené vody dejte sušené houby, vepřové žebírka, čerstvou nebo uzenou klobásu a vařte. Asi po 30 min. přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a zelí. Když je všechno měkké, přidejte přecezenou cibulovou jíšku, zelňačka a spolu povařte 10 min. Nakonec dochuťte pepřem, majoránkou a česnekem utřeným se solí. Uvařené žebírka a klobásu pokrájíme a vložte zpět do kapustnice.

TIP: Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Tchynina kapustnica, Kapustnica, Slovenská kapustnica, Oravská kapustnica, Kapustnica s houbami