Oravská kapustnica

Potřebujeme:

1 kg kysaného zelí, 0,5 kg uzeného vepřového masa s kostí, 0,5 kg vepřového masa s kostí, 50 g rajčatového protlaku, 20 g sušených hub, 6 stroužků česneku, pepř, majoránka, mletá červená paprika, vegeta, sůl, hladká mouka, 1 dcl zakysané smetany, 0,5 dl smetany na šlehání, 1 cibule, sádlo, 100 g domácí klobásky

Jak na to:

Zelí propláchneme a nakrájíme na menší nudličky a dáme vařit. Přidáme obě masa, i s kostí, rajský protlak, pepř, sůl a opláchnuty houby. Vaříme do změknutí masa. Maso pak vyjmeme, nakrájíme a dáme zpět do polévky. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Na sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu, posypeme mletou červenou paprikou a vlijeme do hotové zelňačky. Na závěr dochutíme majoránkou a vegetou.

Podobné recepty:

Tchynina kapustnica, Kapustnica, Slovenská kapustnica, Oravská kapustnica, Kapustnica s houbami