Skopové kormah

Potřebujeme:

1 kg skopové kýty, 1 lžíce koriandru, 1 lžička kmínu, 1 lžička fenyklu, 2 cibule, 1 lžička pepře, 2 tobolky kardamonu, 1 lžička máku, 1,5 lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce oleje, 4 lžičky mleté skořice, 10 hřebíčků, půlka badyánu, 10 malých strouľků česneku, strouhaná kůra z půlky citrónu, 1 lžička soli, 300 ml kokosového mléka, 2 velké brambory.

Jak na to:

Koriandr, kmín, fenykl, pepř, kardamon, zázvor, a mák a jemně umeleme a smícháme s 1 jemně nakrájenou cibulí. V této směsi obalíme maso, nakrájené na kostky o hraně cca 4 cm. Skořici, hřebíčky a badyán rozemeleme a krátce (asi 1 minutu) opečeme v oleji. Přidáme rozetřený česnek, druhou nakrájenou cibuli, citrónovou kůru a sůl a opékáme, dokud cibule nezhnědne. Pak vložíme kostky masa a důkladně promícháme. Přilijeme kokosové mléko a maso napolo uvaříme (asi 30 minut). Potom vložíme oloupané brambory, nakrájené na kostičky, přikryjeme pokličkou a uvaříme maso i brambory doměkka.
Podáváme jako přesnídávku s placičkami z brambor nebo mouky, nebo jako hlavní jídlo s rýží.

Podobné recepty:

Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Skopové maso na česneku a bramborách, Skopové plátky na majoránce, Skopové na roštu